Urbani park

OSNOVNE INFORMACIJE


Urbani park, ki se nahaja na Kopališki cesti ob Bazenu Velenje, zajema 2.203,47 m2 velik skejt park, t. i. poligon, ki je namenjen rolkarjem, kolesarjem, rolerjem in skirojem, prilagojenim za izvajanje trikov; dve igrišči za ulično košarko v skupni izmeri cca 460 m2 in pomožni objekt v velikosti 217,48 m2. V sklopu gradnje so uredili tudi dostop za pešce, ki je zdaj prilagojen tudi osebam s posebnimi potrebami, površine okoli parka, brežine, izvedla se je tudi predpriprava za izgradnjo balvanske dvorane za športno plezanje (druga faza projekta). Celotni park je osvetljen, posebej pa sta osvetljeni tudi igrišči za ulično košarko.

Urbani park, ki se nahaja na Kopališki cesti ob Bazenu Velenje, zajema 2.203,47 m2 velik skejt park, t. i. poligon, ki je namenjen rolkarjem, kolesarjem, rolerjem in skirojem, prilagojenim za izvajanje trikov; dve igrišči za ulično košarko v skupni izmeri cca 460 m2 in pomožni objekt v velikosti 217,48 m2. V sklopu gradnje so uredili tudi dostop za pešce, ki je zdaj prilagojen tudi osebam s posebnimi potrebami, površine okoli parka, brežine, izvedla se je tudi predpriprava za izgradnjo balvanske dvorane za športno plezanje (druga faza projekta). Celotni park je osvetljen, posebej pa sta osvetljeni tudi igrišči za ulično košarko.

CENIK


PLAČILO KAVCIJE JE MOŽNO SAMO Z GOTOVINO!

Vse cene so v EUR in vključujejo 9,5% DDV ali 22% DDV.

Uporaba skejt parka je brezplačna. Na recepciji Bazena Velenje si je skupaj z zaščitno opremo (ščitniki in čelada) mogoče izposoditi rolke in skiro za skoke. Vstopnico za uporabo igrišča bo mogoče kupiti na recepciji Bazena Velenje vsak dan med tednom med 6. in 21. uro in med vikendom med 8. in 21. uro. Uporabnik bo ob plačilu prejel QR kodo, s katero si bo odklenil vrata na košarkarsko igrišče in vstop do sanitarij v pomožnem objektu. Ker se na podlagi, ki je na igrišču ulične košarke, uporablja drugačna košarkarska žoga, si jo je mogoče izposoditi. Vse zainteresirane pozivamo k vpisu stalnih terminov za igranje ulične košarke, ki si jih lahko rezervirate na recepciji Bazena Velenje ali Upravi zavoda Rdeča dvorana (info@srz-rdeca-dvorana.si, 03 898 74 00 ali 03 897 02 04).

Drsališče Velenje

OSNOVNE INFORMACIJE


Leta 2013 sta MO Velenje in Rdeča dvorana ŠRZ pristopila k nakupu opreme za izvedbo drsališča na kotalkališču Velenje. Uredil se je prostor za kompresor, hladilne trakove, šotor, rolbo… Tako je Velenje pridobilo drsališle v velikosti 20 x 40m. Vzdrževanjein spremljevalni program, treninge in izvedbo športnih dnevov je prevzel Hokejski klub Velenje. Na objektu tako med novembrom in aprilom trenirajo hokejisti, curlingaši v največji meri pa je namenjen brezplačnemu prostemu drsanju.

Rdeča Dvorana

OPIS OBJEKTA


Rdeča dvorana predstavlja največji pokriti vadbeni in prireditveni prostor  ter  enega centralnih športnih objektov mesta  Velenje. Dvorana dimenzij 66 x 66 metrov je bil zgrajena leta 1975, kot večnamenski objekt. V času svojega delovanja je  doživela nekaj rekonstrukcij in posodobitev, saj njena arhitekturna zasnova omogoča prilagajanje različnim programom.

Rdeča dvorana je locirana ob vstopu v mesto Velenje in predstavlja začetek zelenega rekreacijskega pasu, južno od centra mesta, ki je v neposredni bližini.

Notranjost dvorane je organizirana kot dvoetažna dvorana s spremljajočimi prostori na obodu dvorane (lokali; MAX club, Winner, Kompas, Gras Gruber, TIC, Mladinski center,..).Glavni in servisni izhodi so locirani na več mestih na J,S in Z strani v pritličju in V na etaži. Na tem delu je dvorana naslonjena na breg in cesto.

RAZPOREDITEV


Pritličje:

 • parter 1600 m2 s talno oblogo parket,
 • izvlečne  tribune za 1000 obiskovalcev,
 • plezalna stena,
 • garderobe za športnike,
 • sodnike in rekreativce,
 • sanitarije,
 • pisarniški,
 • skladiščni in servisni prostori.

Galerije:

 • 3 igrišča za badminton,
 • tenis,
 • namizni tenis – 10 miz,
 • vadišče za golf,
 • squash,
 • mali dvorani za borilne veščine in aerobiko,
 • manjši prostor za zimsko in kondicijsko vadbo ostalih športnikov,
 • garderobe,
 • squash,
 • aerobiko
 • borilne veščine
 • ter skladiščni prostori.

SKUPNA TLORISNA POVRŠINA OBJEKTA


Skupna površina, ki je namenjena športnim aktivnostim je 4.325 m2 in omogoča, da lahko v dvorani hkrati vadi 7 različnih vadbenih skupin v različnih športnih panogah.

OBRATOVALNI ČAS


Dvorana obratuje vse dni v tednu med 07.00 – 22.00.

Bazen Velenje

OSNOVNE INFORMACIJE O OBJEKTU


BAZEN VELENJE

Bazen Velenje je lociran v rekreacijskem pasu južno od Šaleške ceste, v neposredni bližini centra mesta. Bazen je bil zgrajen leta 1971, zaradi napak pri izvedbi pa je bilo nujno del objekta odstraniti. Leta 1984 je bil zgrajen nov del oz. objekt korita bazena in strojnice. Poleg bazena za plavalce je Velenje dobilo tudi prvi fitnes (t.i. Trim kabinet) in dve finski savni. Kljub posodobitvi je ponudba kmalu postala preskromna za potrebe sodobnega časa. Zaradi tega  je bila v letih 2006/2007 ponovno izvedena “Prenova in razširitev bazena” pri katerem je objekt pridobil še mali bazen za neplavalce ter posodobitev savne in fitnesa. V letu 2018 se je prostor, ki je bil namenjen gostinskem obratu spremenili v dvorano za funkcionalno vadbo.  

V sklopu energetske sanacije, ki je potekala v letu 2019 se je celoten objekt ponovno moderniziral in postal še energetsko učinkovit glede porabe energentov: vgradil se je centralni nadzorni sistem, toplotna zaščita zunanjih sten, strehe, stropa, talno ogrevanje v prostorih plavalnega bazena, razsvetljava, prezračevalni sistem, hidro in termo izolacija v prostorih plavalnega bazena, zamenjali smo energetsko neučinkovito stavbno pohištvo, montirali nove strojnice za pripravo bazenske vode v malem in velikem bazenu, prenovili pripravo tople sanitarne vode, vgradili UF sistem za pripravo bazenske vode, zamenjali talno in stensko keramiko v prostorih velikega bazena, dogradili prostor za fitnes in uredili nove garderobe za obiskovalce fitnesa.

KVADRATURA BAZENA VELENJE (enota – m2 )
Bazen za plavalce 611,2 m2
Bazen za neplavalce 181,2 m2
Savne 194,5 m2
Fitnes 263,3 m2
Funkcionalna vadba 119,7 m2
Garderobe + recepcija 258,6 m2
Tehnični prostori 154,1 m2

SKUPAJ: 1782,6 m2

Bazen Velenje danes velja za moderno urejen športno – rekreacijski center, ki je na voljo za ljubitelje rekreacije, športa in sprostitve. Pri nas se trudimo ponuditi kvalitetne možnosti za preživljanje vašega prostega časa. Prostore redno in dosledno čistimo, vzdržujemo in skrbimo za nemoteno delovanje in zadovoljstvo naših strank. Naš objekt za svoje aktivnosti uporabljajo PK Velenje, šole, vrtci, rekreativci in športniki iz Velenja ter okolice. Velik del obratovalnega časa pa se zapolni s programi preverjanja znanja plavanja in plavalnimi tečaji. Poleg vse velenjskih šol tečaje izvajajo tudi šole iz občin Mozirje, Nazarje, Šoštanj, Šmartno ob Paki, Slovenj Gradec, Rečica ob Savinji, Dobrna, Prebold, Polzela,…

BAZEN VELENJE JE RAZDELJEN V TRI TEMATSKE SKLOPE:

 • Veliki in mali bazen
 • Fitnes studio in dvorana za funkcionalno vadbo
 • Savna center

OPIS TEMATSKIH SKLOPOV


VELIKI IN MALI BAZEN:

 • Mali bazen:
  Dimenzije 5,0 x 12 m,
  Globina vode od 0,80 do 1,20 m,
  Temperatura vode 31 stopinj Celzija,
  Temperatura zraka 32 stopinj Celzija,
  Bazen ima podvodne masažne šobe in podvodno razsvetljavo
  Bazen je namenjen neplavalcem, otrokom in ostalim obiskovalcem.
 • Veliki bazen:
  Dimenzije 12,5 x 25,0 m,
  Globina vode 1,80 m,
  Temperatura vode 27 stopinj Celzija,
  Temperatura zraka 28 stopinj Celzija,
  Bazen je namenjen plavalcem in različnim oblikam vodne rekreacije.

FITNES IN DVORANA ZA FUNKCIONALNO VADBO:

Fitnes
Fitnes ima skupno površino 260m2. Opremljen je s profesionalnimi napravami za izvajanje različnih vaj, ki so namenjene za različne dele telesa. Prostor je razdeljen v 3. sklopa in sicer kardio prostor, izotonične oz. klasične naprave ter funkcionalni del fitnesa.  Vsi vadbeni prostori so klimatizirani, čisti, prostorni in opremljeni s sodobno opremo, ki jo redno servisiramo. Vadbo v fitnesu in celoten proces spremljajo tudi naši trenerji, ki so vedno prisotni. Njihova naloga je, da vas seznanijo s prostori, pokažejo pravilno uporabo naprav (da se izognete poškodbam), podrobneje predstavijo celotno ponudbo našega centra in vam pomaga izbrati primerne aktivnosti glede na vašo telesno pripravljenost, zdravstveno stanje in  osebne cilje.

Za vse ljubitelje vadbe na prostem v pomladnih in poletnih mesecih postavimo na naši terasi zunanji fitnes, ki ga sestavljajo oprema in pripomočki za vadbo.

Dvorana za Funkcionalno vadbo:
Dvorana za Funkcionalno vadbo je sodobno opremljena in prilagojena za izvajanje specifičnih vadb glede na potrebe posameznika ali skupine. V njej se nahajajo tudi funkcionalni rekviziti in dve vreči za boks. Funkcionalna vadba je nov trend in zvrst vadbe za razvijanje mišične moči in drugih motoričnih sposobnosti kot so vzdržljivost, hitrost, koordinacija, ravnotežje in gibljivost. Skupna površina prostora znaša 125 m2, od tega pa dvorana za vadbo zaseda 90 m2.

SAVNA CENTER:
Skupna površina savna centra je 130m2 . V ponudbi imamo finsko savno, turško (parno) savno, dve različni infra savni ter tepidarijum:

 • Finska savna:
  – Temperatura:  med 70 in 95 stopinj Celzija.
  – Največje število obiskovalcev: 14. oseb
 • Infra savni:
  – Klasična z barvno terapijo
  – Z uparjalnikom (aroma in dodatna vlažnost prostora)
  – Temperatura: med 45 in 60 stopinj Celzija
  – Največje število obiskovalcev : 4. osebe v vsaki savni
 • Turška (parna) savna:
  – Temperatura:  med 40 in 45 stopinj Celzija.
  – Visoka vlažnost zraka med 80 in 100%.
  – Največje število obiskovalcev: 8. oseb
 • Tepidarijum:
  – Ogrevani ležalniki namenjeni sprostitvi in ogrevanju telesa s temperaturo od 30 do 40 stopinj Celzija.

Brezplačna dodatna ponudba v savni:

-Kopanje v bazenu
Za dodatno sprostitev si lahko privoščite plavanje v obeh bazenih. Bazen za neplavalce ima temperaturo 31℃. V tem bazenu imate tudi možnost masiranja telesa z vodnimi šobami. V bazenu za plavalce je  temperatura vode 27℃ in je primerna za popolno ohladitev ter večjo telesno aktivnost.

-Topli napitki
V prostorih savne imate na voljo brezplačne čaje različnih okusov. Poleg napitkov vas bo pričakal tudi kakšen prigrizek.

-Solni piling
Najpomembnejša naloga pilinga je, da odstranjuje odmrle kožne celice in pripravi kožo na boljšo absorpcijo drugih snovi. V kombinaciji z vročino v savni bo pri tem delu še učinkovitejši in telo se bo lahko tudi preko znojenja lažje in hitreje znebilo strupov. Piling poleg tega pomaga pri cirkulaciji. To pomeni, da bomo lažje uravnavali temperaturo v telesu, da bomo v celice dobili več kisika in hrane.

-Brezplačna izposoja brisače

OSNOVNI PODATKI:

Naziv: Bazen Velenje

Naslov: Kopališka 2, 3320 Velenje

Telefon: 03 897 02 042 / 041 650 578

Spletna stran: www.rdeca-dvorana-srz.si

e-pošta:  info@srz-rdeca.dvorana.si; bazen@t-2.net

Parking:  Brezplačno parkiranje v garažni hiši ob avtobusni postaji Velenje. Ob prihodu na recepcijo poveste registrsko številko vašega vozila in jo mi vnesemo v sistem za vas na naše stroške. V času koriščenja naših storitev je parkiranje za naše stranke brezplačno.   

Prostor ob telovadnici, ki je sameval so prenovili in opremili v masažni prostor ter obogatili že obstoječo ponudbo. Od junija 2023 imajo tako v njihovih prostorih tudi masaže, ki jih izvaja Petra Žist. Naročite se lahko na telefonski številki: 041 593 058.

OBRATOVALNI ČAS

BAZEN:
od pon do pet – od 08:00 do 22:00 ure.
od sob do ned – od 09:00 do 22:00 ure.

 FITNES IN DVORANA ZA FUNKCIONALNO VADBO:
 od pon do pet – od 06:00 do 22:00 ure.
od sob do ned – od 08:00 do 22:00 ure.

SAVNA:
od pon do ned – od 10:00 do 22:00 ure.
Ob praznikih je obratovalni čas prilagojen.

CENIK:
Cenik je viden na povezavi:

–  https://srz-rdeca-dvorana.si/bazen-velenje-cenik/
–  ali na QR kodi

Mestni Stadion Velenje

OSNOVNE INFORMACIJE


Mestni stadion Velenje je eden od večjih centralnih športnih objektov Velenje in je hkrati največji odprti vadbeni prostor v mestu.
Kompleks je lociran v neposredni bližini Škalskega jezera, oddaljen dobre 3 km od centra mesta, zgrajen pa je bil leta 1955.

Danes kompleks mestnega stadiona sestavljajo :

 1. glavno travnato igrišče, ki ga obdaja atletska steza z osmimi progami, narejena iz umetne mase. Objekt ima tudi umetno razsvetljavo, ki je bila postavljena v zadnji prenovi v letu 1998,
 2. pokrita tribuna z 1864 sedeži, v objektu tribun je urjen tudi manjši fitnes za potrebe športnikov,
 3. športne garderobe in pomožni objekt za hrambo športne opreme in strojev za vzdrževanje;
 4. igrišče z umetno travo dim. 65 x 100 m , objekt je umetno razsvetljen,
 5. malo igrišče z umetno travo,
 6. parkur,
 7. asfalno igrišče za mali nogomet oz. rokomet,
 8. asfalno igrišče za košarko.

OBRATOVALNI ČAS


Mestni stadion Velenje obratuje skozi vso leto. Vadbene površine in atletska steza obratujejo od 08.00 do 21.00 ure zvečer.

UPORABNIKI MESTNEGA STADIONA


Uporabniki mestnega stadiona so:

 1. NK Rudar Velenje kot večinski uporabnik,
 2. AK Velenje,
 3. KK Velenje,
 4. RK Gorenje Velenje,
 5. SK Velenje,
 6. SSK Velenje,
 7. ŽNK Škale,
 8. ŽRK Velenje,
 9. Osnovne šole Mestne občine Velenje,
 10. Šolski center Velenje,
 11. Športniki rekreativci.

Kotalkališče Velenje

OSNOVNE INFORMACIJE


Kotalkališče je bilo zgrajeno in predano v uporabo leta 1962.

Obstoječi kompleks površine cca 18.000 m2 sestavlja pet delov:

 1. Glavna ploščad kotalkališča s tribuno:
  • ploščad (betonska) 30  x  60 m
  • tribuna (betonska)  08  x  45 m
 2. Spremljajoči objekt:
  • garderobe in sanitarije 07 x 12 m
  • manjša shramba
 3. Krožna steza po kompleksu – betonska.
 4. Balinišče (upravljalec Šaleška območna balinarska zveza)
 5. Odbojka (upravljalec Odbojkarsko društvo Velenje)

Glavni del objekta je razsvetljen z reflektorji na štirih stebrih.

STANJE OBJEKTA


Celoten objekt je gradbeno dotrajan in tako samo delno uporaben.
Zaradi prenehanja delovanja Kotalkarsko-drsalnega kluba je bil objekt programsko nezaseden, razen občasnih prireditev.

V letih 2005 – 2007  smo v sodelovanjem z ustanoviteljem oz. lastnikom MO Velenje na glavni ploščadi izvedli investicijsko vzdrževalna dela:

 1. preplastitev glavne ploščadi z asfaltom,
 2. ureditev igrišča za mali nogomet  oz. rokomet,
 3. ureditev košarkarskega igrišča.

UPORABA


Objekt je v največji meri namenjen rekreacijskim dejavnostim:

 1. igranju malega nogometa,
 2. igranju košarke,
 3. balinanju,
 4. igranju odbojke,
 5. namizni tenis,
 6. rusko kegljišče.

Občasno pa objekt uporabljajo tudi šole in vrtci za izvedbo svojih programov ter svet za preventivno vzgojo v prometu za tečaje varne vožnje s kolesi.