Bazen Velenje

OSNOVNE INFORMACIJE O OBJEKTU


BAZEN VELENJE

Bazen Velenje je lociran v rekreacijskem pasu južno od Šaleške ceste, v neposredni bližini centra mesta. Bazen je bil zgrajen leta 1971, zaradi napak pri izvedbi pa je bilo nujno del objekta odstraniti. Leta 1984 je bil zgrajen nov del oz. objekt korita bazena in strojnice. Poleg bazena za plavalce je Velenje dobilo tudi prvi fitnes (t.i. Trim kabinet) in dve finski savni. Kljub posodobitvi je ponudba kmalu postala preskromna za potrebe sodobnega časa. Zaradi tega  je bila v letih 2006/2007 ponovno izvedena “Prenova in razširitev bazena” pri katerem je objekt pridobil še mali bazen za neplavalce ter posodobitev savne in fitnesa. V letu 2018 se je prostor, ki je bil namenjen gostinskem obratu spremenili v dvorano za funkcionalno vadbo.  

V sklopu energetske sanacije, ki je potekala v letu 2019 se je celoten objekt ponovno moderniziral in postal še energetsko učinkovit glede porabe energentov: vgradil se je centralni nadzorni sistem, toplotna zaščita zunanjih sten, strehe, stropa, talno ogrevanje v prostorih plavalnega bazena, razsvetljava, prezračevalni sistem, hidro in termo izolacija v prostorih plavalnega bazena, zamenjali smo energetsko neučinkovito stavbno pohištvo, montirali nove strojnice za pripravo bazenske vode v malem in velikem bazenu, prenovili pripravo tople sanitarne vode, vgradili UF sistem za pripravo bazenske vode, zamenjali talno in stensko keramiko v prostorih velikega bazena, dogradili prostor za fitnes in uredili nove garderobe za obiskovalce fitnesa.

KVADRATURA BAZENA VELENJE (enota – m2 )
Bazen za plavalce 611,2 m2
Bazen za neplavalce 181,2 m2
Savne 194,5 m2
Fitnes 263,3 m2
Funkcionalna vadba 119,7 m2
Garderobe + recepcija 258,6 m2
Tehnični prostori 154,1 m2

SKUPAJ: 1782,6 m2

Bazen Velenje danes velja za moderno urejen športno – rekreacijski center, ki je na voljo za ljubitelje rekreacije, športa in sprostitve. Pri nas se trudimo ponuditi kvalitetne možnosti za preživljanje vašega prostega časa. Prostore redno in dosledno čistimo, vzdržujemo in skrbimo za nemoteno delovanje in zadovoljstvo naših strank. Naš objekt za svoje aktivnosti uporabljajo PK Velenje, šole, vrtci, rekreativci in športniki iz Velenja ter okolice. Velik del obratovalnega časa pa se zapolni s programi preverjanja znanja plavanja in plavalnimi tečaji. Poleg vse velenjskih šol tečaje izvajajo tudi šole iz občin Mozirje, Nazarje, Šoštanj, Šmartno ob Paki, Slovenj Gradec, Rečica ob Savinji, Dobrna, Prebold, Polzela,…

BAZEN VELENJE JE RAZDELJEN V TRI TEMATSKE SKLOPE:

 • Veliki in mali bazen
 • Fitnes studio in dvorana za funkcionalno vadbo
 • Savna center

OPIS TEMATSKIH SKLOPOV


VELIKI IN MALI BAZEN:

 • Mali bazen:
  Dimenzije 5,0 x 12 m,
  Globina vode od 0,80 do 1,20 m,
  Temperatura vode 31 stopinj Celzija,
  Temperatura zraka 32 stopinj Celzija,
  Bazen ima podvodne masažne šobe in podvodno razsvetljavo
  Bazen je namenjen neplavalcem, otrokom in ostalim obiskovalcem.
 • Veliki bazen:
  Dimenzije 12,5 x 25,0 m,
  Globina vode 1,80 m,
  Temperatura vode 27 stopinj Celzija,
  Temperatura zraka 28 stopinj Celzija,
  Bazen je namenjen plavalcem in različnim oblikam vodne rekreacije.

FITNES IN DVORANA ZA FUNKCIONALNO VADBO:

Fitnes
Fitnes ima skupno površino 260m2. Opremljen je s profesionalnimi napravami za izvajanje različnih vaj, ki so namenjene za različne dele telesa. Prostor je razdeljen v 3. sklopa in sicer kardio prostor, izotonične oz. klasične naprave ter funkcionalni del fitnesa.  Vsi vadbeni prostori so klimatizirani, čisti, prostorni in opremljeni s sodobno opremo, ki jo redno servisiramo. Vadbo v fitnesu in celoten proces spremljajo tudi naši trenerji, ki so vedno prisotni. Njihova naloga je, da vas seznanijo s prostori, pokažejo pravilno uporabo naprav (da se izognete poškodbam), podrobneje predstavijo celotno ponudbo našega centra in vam pomaga izbrati primerne aktivnosti glede na vašo telesno pripravljenost, zdravstveno stanje in  osebne cilje.

Za vse ljubitelje vadbe na prostem v pomladnih in poletnih mesecih postavimo na naši terasi zunanji fitnes, ki ga sestavljajo oprema in pripomočki za vadbo.

Dvorana za Funkcionalno vadbo:
Dvorana za Funkcionalno vadbo je sodobno opremljena in prilagojena za izvajanje specifičnih vadb glede na potrebe posameznika ali skupine. V njej se nahajajo tudi funkcionalni rekviziti in dve vreči za boks. Funkcionalna vadba je nov trend in zvrst vadbe za razvijanje mišične moči in drugih motoričnih sposobnosti kot so vzdržljivost, hitrost, koordinacija, ravnotežje in gibljivost. Skupna površina prostora znaša 125 m2, od tega pa dvorana za vadbo zaseda 90 m2.

SAVNA CENTER:
Skupna površina savna centra je 130m2 . V ponudbi imamo finsko savno, turško (parno) savno, dve različni infra savni ter tepidarijum:

 • Finska savna:
  – Temperatura:  med 70 in 95 stopinj Celzija.
  – Največje število obiskovalcev: 14. oseb
 • Infra savni:
  – Klasična z barvno terapijo
  – Z uparjalnikom (aroma in dodatna vlažnost prostora)
  – Temperatura: med 45 in 60 stopinj Celzija
  – Največje število obiskovalcev : 4. osebe v vsaki savni
 • Turška (parna) savna:
  – Temperatura:  med 40 in 45 stopinj Celzija.
  – Visoka vlažnost zraka med 80 in 100%.
  – Največje število obiskovalcev: 8. oseb
 • Tepidarijum:
  – Ogrevani ležalniki namenjeni sprostitvi in ogrevanju telesa s temperaturo od 30 do 40 stopinj Celzija.

Brezplačna dodatna ponudba v savni:

-Kopanje v bazenu
Za dodatno sprostitev si lahko privoščite plavanje v obeh bazenih. Bazen za neplavalce ima temperaturo 31℃. V tem bazenu imate tudi možnost masiranja telesa z vodnimi šobami. V bazenu za plavalce je  temperatura vode 27℃ in je primerna za popolno ohladitev ter večjo telesno aktivnost.

-Topli napitki
V prostorih savne imate na voljo brezplačne čaje različnih okusov. Poleg napitkov vas bo pričakal tudi kakšen prigrizek.

-Solni piling
Najpomembnejša naloga pilinga je, da odstranjuje odmrle kožne celice in pripravi kožo na boljšo absorpcijo drugih snovi. V kombinaciji z vročino v savni bo pri tem delu še učinkovitejši in telo se bo lahko tudi preko znojenja lažje in hitreje znebilo strupov. Piling poleg tega pomaga pri cirkulaciji. To pomeni, da bomo lažje uravnavali temperaturo v telesu, da bomo v celice dobili več kisika in hrane.

-Brezplačna izposoja brisače

OSNOVNI PODATKI:

Naziv: Bazen Velenje

Naslov: Kopališka 2, 3320 Velenje

Telefon: 03 897 02 042 / 041 650 578

Spletna stran: www.rdeca-dvorana-srz.si

e-pošta:  info@srz-rdeca.dvorana.si; bazen@t-2.net

Parking:  Brezplačno parkiranje v garažni hiši ob avtobusni postaji Velenje. Ob prihodu na recepcijo poveste registrsko številko vašega vozila in jo mi vnesemo v sistem za vas na naše stroške. V času koriščenja naših storitev je parkiranje za naše stranke brezplačno.   

Prostor ob telovadnici, ki je sameval so prenovili in opremili v masažni prostor ter obogatili že obstoječo ponudbo. Od junija 2023 imajo tako v njihovih prostorih tudi masaže, ki jih izvaja Petra Žist. Naročite se lahko na telefonski številki: 041 593 058.

OBRATOVALNI ČAS

BAZEN:
od pon do pet – od 08:00 do 22:00 ure.
od sob do ned – od 09:00 do 22:00 ure.

 FITNES IN DVORANA ZA FUNKCIONALNO VADBO:
 od pon do pet – od 06:00 do 22:00 ure.
od sob do ned – od 08:00 do 22:00 ure.

SAVNA:
od pon do ned – od 10:00 do 22:00 ure.
Ob praznikih je obratovalni čas prilagojen.

CENIK:
Cenik je viden na povezavi:

–  https://srz-rdeca-dvorana.si/bazen-velenje-cenik/
–  ali na QR kodi